Compunere despre o excursie la munte iarna

O compunere despre o excursie la munte în plină iarnă, în care sunt prezentate câteva evenimente și activități specifice unei excursii la munte iarna.

Excursia la munte
- pârtia de schi plină de oameni veseli
A nins zile în șir în stațiunea de pe Valea Prahovei. Fulgi neobișnuit de mari au cernut din cerul încărcat cu nori groși. Zăpada proaspătă a îmbrăcat în straie albe totul. La sol, stratul de nea a devenit din ce în ce mai consistent, astfel încât zilele acestea au fost o adevărată excursie de iarnă. Mulțimea de oameni venită în stațiune din orașele aglomerate era foarte bucuroasă de atmosfera albă de afară. Veselia se citea în special pe chipurile celor mici. Alergau fără oprire prin zăpada depusă, se bulgăreau, chiuiau, făceau tumbe prin zăpadă.

Cei mai mulți dintre cei prezenți în stațiune și-au petrecut timpul pe pârtiile de schi sau săniuș. Este și cazul meu. Cât a fost ziua de lungă, cu excepția momentelor în care luam masa, le-am petrecut pe pârtie. Am închiriat o pereche de schiuri și am luat câteva ore de schi cu unul dintre instructorii pârtiei, astfel încât am fost capabilă să schiez. Am avut parte și de multe căzături, dar au fost ușoare și totodată au reprezentat un motiv de bucurie și voie bună. Am participat și la un mic concurs al începătorilor în schiat. Trebuia să ocolim niște jaloane pe un traseu prestabilit. M-am descurcat foarte bine deși a fost pentru prima oară când am pus piciorul pe schiuri. Mi-ar fi plăcut să câștig marele premiu, un set nou-nouț de schiuri, dar au fost alți participanți mult mai buni decât mine. Sper ca la anul să mă descurc mai bine și să fiu pregătită în caz că voi mai participa la un astfel de concurs.

Mi-a plăcut să schiez și am aflat în această excursie că schiatul poate fi foarte distractiv. Dar cu toate acestea, adevărata distracție a avut loc pe pârtia de săniuș. Sute și sute de săniuțe alunecau frumos, una după alta pe pârtia lungă. Mici și mari, oamenii zâmbeau coborând în goana săniilor care parcă pluteau pe stratul alb de zăpadă. Unii câdeau, se rostogoleau prin zăpada proaspătă, după care se îndreptau din nou spre baza pârtiei. Alții mai pricepuți coborau în viteză ca pe o pârtie de boburi. Pa panta lină acoperita de omăt, nu erau doar săniuțe. Am văzut mulți oameni cu saci de plastic sau cu alte improvizații din plastic, care alunecau pe zăpadă. Urcau și coborau zgomotoși. Veselia era la ordinea zilei, iar când se lăsa seara și ne îndreptam spre camerele noastre părerea de rău se citea pe chipurile noastre.

Un alt moment deosebit din această excursie a fost construirea unor oameni de zăpadă pe care i-am ridicat în apropierea pârtiei de sănii. Zeci de oameni și copii au muncit necontenit câteva ore și am ridicat trei oameni de zăpadă de aproape trei metri. Pe lângă noi păreau niște uriași, niște statui sculptate în zăpadă. Au fost cele mai mari mogâldețe de zăpadă pe care le-am văzut vreodată. Ne-am pozat cu acești uriași albi, am dansat în jurul lor și am cântat cântece de iarnă. A fost frumos și special în același timp.

Odată cu această excursie am redescoperit bucuria de a construi oameni de zăpadă, de a mă bcuura de fiecare fulg de zăpadă care cade din nori. Dacă ar fi să rezum într-o propoziție aș putea spune că am avut parte de o excursie la munte de vis.

31 de comentarii:

 1. Am citit compunerea, m-a impresionat, este deosebita din punctul meu de vedere si doresc sa adresez sincere felicitari celui care a gandit-o.
  Numai bine!

  RăspundețiȘtergere
 2. mia placut foarte mult compunerea

  RăspundețiȘtergere
 3. foarte frumoasa compunerea mia placut

  RăspundețiȘtergere
 4. O compunere foarte frumoasa si bine pusa la punct.

  RăspundețiȘtergere
 5. foarte frumosa si a gandit cine a compuso .

  RăspundețiȘtergere
 6. Misto compunerea iti multumesc mult am luat 10 la romana pe ea.

  RăspundețiȘtergere
 7. e.cam.nasoala.mia.pus.4.la.lucrare

  RăspundețiȘtergere
 8. e buna mi-a pus 9 la compunere mi-a dat 2 puncte

  RăspundețiȘtergere
 9. mio dat 10 !!!! dar si-o dat seama ca nam facuto eu.....

  RăspundețiȘtergere
 10. Ms de compunere,am luat 10+ si d-na a zis sa o tin tot asa:),deci tine-o tot asa!

  RăspundețiȘtergere
 11. frumusica pt ca vati pus capul la contributie nu ca cei care va scris ca e naspa pt ca e ciuda ca nu stie sa faca ei singuri inseamna ca sunt prosti

  RăspundețiȘtergere
 12. frumoasa:x:X:X:X<3<3<3

  RăspundețiȘtergere
 13. bv pt fecare comrntariu asa este

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Daca vrei sa urezi felicitari scrie corect nu ca prostii!!!!

   Ștergere
 14. Compunere faina* pt un copil de clasa a 5-a sau nu nunmai
  Si pe de.o parte am luat si 10 la romana:*

  RăspundețiȘtergere
 15. multumesc mult!Mi-a fost de mare ajutor! Profa mi-a zis ca e foarte frumoasa si sa o tin tot asa! (deci...tine-o tot asa!) te pup si iti multumesc inca o data ;)

  RăspundețiȘtergere
 16. nu stiu ce va place la porcaria asta de compunere

  RăspundețiȘtergere
 17. o compunere buna as putea sa zic ....mi-au placut figurile de stil pe care le-ai pus ..:D

  RăspundețiȘtergere
 18. Frumoasaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa dar lungaaaaaaa cat o zi de post

  RăspundețiȘtergere
 19. E foarte frumoasa si lunga si e bine ca merg in a 5 a

  RăspundețiȘtergere
 20. O compunere foarte frumoasa.Figurile de stil sunt foarte bine gandite.Felicitari celui care a gandit-o!

  RăspundețiȘtergere

Compunere pentru şcoală